BackGround

Sunday, November 13, 2011

-Bowling Anjuran HELWA-

This weak aku join game bowling anjungan HELWA ( Hal Ehwal Wanita )
Seramai 12 kumpulan yang menyertanya..
Pelbagai kategori yang dipertandingkan...

Pemenang Kategori Kumpulan :

Pertama yang memerima wang sebanyak RM 240

Kedua yang memerima wang sebanyak RM 200

Ketiga yang memerima wang sebanyak RM 160
( team aku tu )


Keempat yang memerima wang sebanyak RM 120

Ke-Lima yang memerima wang sebanyak RM 80

Wednesday, November 2, 2011

- Rasa Hat i-

Ok kali ni aku nk ceritakan pasal Rasa Hati ku..
sebagaimana tajuk yang TERtera..
nak katakan aku dh JATUH CINTA....
Oh... mungikn TIDAK....
sebab aku sebenarnya tak beberape suka sangat BERcinta-cinta ni.. ahahkz...
mungkin kerana pernah DIkecewakan dan MENGecewakan...
ahakz... nk buat cm ner... cerita lama...
zaman kanak-kanak ler katakan...


Orangnya baik.... BERtanggungjawab.... tapi tak banyak cakap cam aku.. ahahkz...
( pandangan pertama ler orang katakan )... tapi nk jumpa ngan dia sebulan sekali pun susah...
al-maklum ler masing-masing bz ngan keja...


Ok ler... orang kata " Kalau Dah Jodoh Tak Ke Mana"...
dan aku sentasa percaya dan berpegang pada " Jodoh Pertemuan Semuanya Di Tangan Allah"


- New Month, New Handfon-


woo... mesti ramai yang teruja apabila membaca title aku ni.. ahahkz...
pape pun takde sebab kenapa aku perlu menukar handfon baru kerana aku sayang bangat dengan handfon aku yang lama ( Sony Erisson W380i )...

pape pun bak kata orang " mengikut peredaran dunia" ler katakan...
aku pun try2 ler beli handfon touch skrin.... =)

Sunday, October 23, 2011

-Real Steel -


Tq ALONG teman sku tgok cite ni...

Tuesday, October 18, 2011

-Musim Haji-



Maksudnya : Hambamu telah datang menyambut panggilanMU Ya Tuhan, hambaMu datang menyambut panggilanMU. Sesungguhnya segala puji-puji, nikmat dan kerajaan adalah kepunyaanMu dan tidak ada sekutu bagiMU




Syahdunya dan tersentuhnya hati apabila membaca dan menyebut ayat tersebut...
Itulah pangilan Allah kepada hamba-NYA untuk menunaikan kewajipan...

Kepada jemaah-jeaah haji yang menunaikan haji pada tahun ini...
Didoakan semoga selamat pergi dan pulang....
Serta hajinya diterima oleh-NYa...

Monday, October 3, 2011

-Libas-


Membawa familyku melayani movie
"LIBAS" di MBO KLS City... =)

Sunday, October 2, 2011

-Bini-Biniku Gangster-

* Memang best cite ni... rugi sapa yang lom tgok lagi... =)

-Fun Fair-

Rasenya agak lama aku tidak menjejakkan kaki k "Fun-Fair " ni.. Huhu..
Kebetulan fun-fair ni dibuka betul2 berdekatan dengan rumah atok aku ( BBU ) ...
Cam2 game yang ada kt cnikh...
Boleh dikatakan "Kopak" juga ler duit aku.. =)


* Rumah hantu yang tak menakutkan ~~~


* Game yang paling menakutkan aku...
"Top Gun"


* Abg & adik aku jek yang naik...
Aku n adik yang lagi 1 .. tgok jek dari bawah..
Tak berani aku owh.... =)



* Dapat gak ler blik bawak hadiah ni ~~

Friday, September 30, 2011

-Tutti Frutti -

Ha... aku rase ramai yang dah tau.. ape yang dimaksudkan dengan "Tutti Frutti" atau lebih dikenali dengan makanan yang berusurkan yogurt..


Tuk percutian aku kali ni... aku memg dah rancang dh nk makan " Tutti Frutti" ni kt JB..
Al-maklum jek ler... kt Kluang xde... =)


Serch.. punye serch... lastly aku pun jumpe ler yang dekat area2 umah atok aku
@Bandar Baru UDA.... xsusah pun nk carinye....





* Firstly kite kena pose dulu kt cup yang kite nk... =)
Cam couler ada mengikut saiz yang kite nk...



* Pilih mana satu raya yang mengikut selera anda...



* Contohnya yang saya ambil seperti diatas..
Tapi terdapat macam2 lagi jenis yang kita suke seperti.. Kewi, banana dll..



* Berikut adalah bahan tambahan yang kita gemari..
Tapi kena ler berwaspada...
Kerana semakin banyak bahan tambahan yang kita ambil.. semakan tinggi harganya nanti..



* Bahan pemanis rasa..



* Lastly.. hasil yang saya ambil kali ni....
Xde ler mahal sangat...
=)


Wednesday, September 28, 2011

" American Taste Week"

Nk dijadikan cerita.. aku n kengkawan opiz terase bebenar nk makan stail2 "American taste"..
Wah kelas gitu... huhu....

Ditambahkan pula minggu ni gaji masuk awal.. so semuanya selera tinggi apabila tengah BERUWANG.... ahahk...

















Isnin ( 26/9/2011) & Selasa ( 27/9/2011 )

Rabu ( 28/09/2011 )
( Mexican Chic & Curry Mee VS Ice Lemon Tee - Secret Recipe )


* Thank 2 belove frenz.... Pn. Khaliza cz sudi menemaniku...




P/S : sok kite nk makan kt ner lak ea??? =)

"Celebret My Dad"


Wah... happy yang tidak terkata hari ni apabila mendapat perkhabaran baik daripada my dad....
Harap semuanya baik-baik sahaja sehingga ke akhirnya....

Bersempena itu... aku telah pun berhajat untu MEMbelanje keluarga mum ...

* Makan BEREBUT yang digemari... =)

Sunday, September 25, 2011

"Majlis Makan-Makan 2011"


Pada sabtu minggu lepas... seperti tahun-tahun sebelumnya "Majlis Makan-Makan" akan diadakan dirumah kami....

Terima kasih yang tidak terhingga dari kami sekeluarga kepada semua mereka yang sudi menghadirkan diri....

* Amin & Keluarga..
Antara tetamu yang terawal hadir..


* Su & Uda Serta Family



* Aimi n kakaknya dari Felda Kahang Timur

* En. Mansor , Kak Aspa & En. Faizal

& Kak Ina & Keluarga



* Rakan-rakan sekerja Abah ....










* Pak Itam sekeluarga yang jauh datangnya dari Putrajaya.....

Sunday, September 18, 2011

Kluang International Run 2011


Penghargaan setinggi-tinggi tahniah kepada Majlis Perbandaran Kluang yang buat julung2 kalinya menjagakan program yang bertaraf antarabangsa "Kluang International Run 2011" di Dataran Tasik Putih, Kluang, Johor


Sebagai warga kerja dan sabahagian urusetia yang tidak tido malam selama 3hari 3malam aku juga turut berasa bangga keatas kejayaan program tersebut.



Wednesday, September 7, 2011

Hari Raya Part 2

05/09/2011 - Isnin
06/09/2011 - Selasa
07/09/2011 - Rabu
* Stay at My Sweet Home - Taman Mutiara Rini..
* Mulakan aktiviti menziarahi rumah saudara mara & kawan-kawan

08/09/2011 - Khamis
* Perkara pertama yang telah dirancang adalah untuk menziarahi kubur arwah atok yang tercinta " Hj. Mohd Isa B. Yassin " di Tanah Perkuburan Mahmodia...



09/09/2011 - Jumaat
* Menghabiskan waktu-waktu di rumah

10/09/2011 - Sabtu
* Pulang semula ke Kluang... huhu...

Monday, September 5, 2011

Hari Raya Part 1


30/08/2011 - Selasa
* Firtsday raya.. cm biase jek.... bangun pagi.... menunaikan solat hari raya...
menjamu selera di awal pagi serta perkara wajib yanag akan dilakukan oleh
semua iaitu " sesi bersalam & bermohon maaf kepada semua keluarga "

* Dimulai oleh mama kepada abah


* Along

* Angah ( saya ler 2 )

* Acik

* Adik


* Maaf ler ye.. cameraman xdatang waktu ambil gambar... so kena ler sdn bhd.

* Selesai jek.. kami sekeluarga pun kemas2 untuk pulang ke kampung
( Pulau Sebang, Tampin, Melaka ) kerana sedara mara sedang menunggu di
sana.


31/08/2011 - Rabu
* Raya ke-2... sesi berkunjung ke rumah sedara masa... cm biasa dari pagi hingga petang.... Antara rumah sedara mara yang sempat dikunjungi ialah rumah Atok Itam ( Masjid Tanah, Melaka ) & Mak Ngah ( Cheng, Melaka )...
Hari yang sama juga pulang semula ke rumah disebabkan my dad kena keja...


01/08/2011 - Khamis
* Duk jek kt rumah menunggu Mak Lang/Family & Unty/Famlily .. tak lupe juga... wanku Hj. Empah Binti Talib ( pangilan orang melaka kepada nenek ) turut hadir bersama.


02/09/2011 - Jumaat
* Ermmm.. time tuk g keja... nak buat cm ner.. disebabakan this year my dad x dapat cuti raya so i pun kena ler keja apabila orang lain sedang gumbiran berhari raya... ishishish.... Papa pun.. thank 2 Pn. Khaliza Razak a.k.a Along sebab sudi menemani saya menontong filem "Hantu Bonceng " di Kluang Parade..



03/09/2011 - Sabtu
04/09/2011 - Ahad
* Menghabiskan waktu dirumah jek....

Thursday, August 25, 2011

Salam Lebaran


Ramadhan bakal melabuhkan tirainya....

Syahwal kini menjelma...

kepada semua muslim muslimat yang akan menyambut "Hari Raya"...

Salam Lebaran diucapkan...

Mohon diampunkan segala silap dan terkasar bahasa yang sengaja or tidak disengajakan....

Amazon MP3 Clips